Praktische informatie voor bezoekers

Op donderdag 28 maart maak je in Flanders Expo Gent kennis met de (internationale) arbeidsmarkt én diverse mogelijkheden om verder te studeren.

Bereid je bezoek goed voor, en stel jouw persoonlijke wishlist samen op de website (mogelijk na registratie). Je kan je wishlist downloaden of afdrukken, en meenemen op de dag van de beurs.

Locatie en bereikbaarheid

Locatie: Flanders Expo Gent - hal 1 - gelijkvloers - Maaltekouter 1, 9051 Gent

De beurs is geopend voor bezoekers tussen 12u en 20u. Opgelet: de jobbeurzen zijn geopend tot 18u en de Levenslang leren/verderstuderen beurs is geopend tot 20u.

We raden aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, of naar de beurs te komen met de fiets.

Met de fiets

Kom je met de fiets? Vanaf het station Gent-Sint-Pieters kan je de signalisatieborden voor fietsers volgen. We stellen fietsenrekken ter beschikking aan de ingang van hal 1.

Wil je zelf je fietsroute plannen? Gebruik de fietsrouteplanner van Stad Gent.

Met het openbaar vervoer

Tramlijn T1 brengt je op 10 minuten van station Gent-Sint-Pieters naar Flanders Expo. Tram T1 rijdt om de 8 minuten.

Je kan gebruik maken van de reguliere busverbindingen om naar Flanders Expo te komen. Bekijk hier de routeplanner van De Lijn

Met de auto

Bezoekers kunnen parkeren op de bewaakte parkings B & C, die uitgebaat worden door Stad Gent en op wandelafstand liggen van de ingang van hal 1. Navigeer op Louis Blériotlaan, 9051 Gent. Een parkeerticket kost €12.

 

Mensen met een beperking parkeren gratis op de voorziene parkeerplaatsen op parking PA4

 

Toegang tot de beurs

Toegang tot de beurs is gratis voor alle bezoekers. Registratie vooraf is noodzakelijk. Registreren kan hier. Niet op voorhand geregistreerd? Je kan nog steeds de beurs bezoeken, en ter plaatse registreren. We raden evenwel aan op voorhand te registreren om wachtrijen aan de ingang te vermijden.

Om toegang te krijgen tot de beurs heb je jouw persoonlijke QR code nodig. Hou dus jouw registratieformulier met jouw QR code klaar (afgeprint of op jouw smartphone) aan de ingang van hal 1 in Flanders Expo.

Er worden geen lockers of vestiaire voorzien, daarom raden we aan om grote rugzakken en grote handtassen thuis te laten.

Bezoekersbadge

Een gepersonaliseerde bezoekersbadge wordt ter plaatse voor jou geprint!

Je kan jouw cv, indien je dit wenst, ter plaatse digitaal delen met de bedrijven via een persoonlijke (qr)code op je bezoekersbadge. In dit geval dien je je vooraf te registreren en je CV op te laden via de website.

Het doel van de bezoekersbadge is om het netwerken met aanwezige bedrijven en organisaties te vergemakkelijken. Aan de hand van de kleur(en) op jouw badge kunnen deelnemende bedrijven en organisaties beter inschatten uit welke studierichting / discipline je komt, en in welke sectoren je interesse hebt om te werken. Als bezoeker kan je op de standen door middel van dezelfde kleurcodes informatie vinden over de profielen waarin bedrijven en organisaties interesse hebben. De kleurbollen zijn te zien op de zijwand van de stand en op het A4 display dat aanwezig is in elke stand.

Catering

In de cateringruimte kunnen doorlopend drankjes en broodjes worden gekocht. Er worden (sta)tafels voorzien, en er is ruimte om te zitten.

 

TIPS

  • Er nemen meer dan 300 bedrijven en organisaties deel aan de beurs. Het is dus belangrijk dat je op voorhand het overzicht van de deelnemende bedrijven raadpleegt, en je nagaat waar ze staan op de beursvloer, naar welke profielen ze op zoek zijn. Je kan meer informatie vinden via de plattegrond.
  • BA’s, MA’s en graduaten kunnen gebruik maken van de live CV-checks die worden aangeboden op donderdag 28 maart. Registreer voor deelname aan de beurs en maak een afspraak met één van de HR professionals die klaar staan om het CV op punt te stellen.
  • PhD kandidaten en postdocs kunnen het CV online laten reviewen op dinsdag 12 maart. Registreer voor deelname aan de beurs en maak een afspraak met één van de HR professionals die klaar staan om het CV op punt te stellen. PhD kandidaten en postdocs kunnen ook een afspraak maken voor online speed career coaching. Een loopbaanbegeleider biedt hulp bij - onder meer - het identificeren van competenties en het vertalen ervan naar een specifieke werkcontext; bij het bepalen van drijfveren en valkuilen, alsook bij het zoeken naar opportuniteiten die toelaten vaardigheden te ontwikkelen of verder aan te scherpen.